Oude nieuwsberichten

Startconferentie ‘Samen tegen Eenzaamheid’

Samen met de gemeente Zevenaar en Nationale Coalitie Erbij, brengt Welzijnsorganisatie Caleidoz organisaties bijeen tijdens de Week van de Eenzaamheid. De startconferentie ‘Samen tegen eenzaamheid’ op 1 oktober, heeft als doel eenzaamheid in de gemeente Zevenaar beter te bestrijden door (vrijwilligers)organisaties die actief zijn op dit gebied, met elkaar in contact te brengen en te zorgen dat de krachten worden gebundeld.

Eenzaamheid is een probleem onder veel inwoners van Zevenaar. Er zijn meerdere organisaties actief om de eenzaamheid te bestrijden, maar niet iedereen is van elkaars bestaan, taken en verantwoordelijkheden op de hoogte. Een betere samenwerking zorgt ervoor dat eenzame inwoners nog beter kunnen worden ondersteund. De startconferentie is op maandag 1 oktober van 15.00 tot 17.00 uur in Kulturhus de Borg in Babberich. Aanmelden en meer informatie is mogelijk via m.vossebeld@caleidoz.nl.

Er is niet alleen aandacht voor organisaties, maar zeker ook voor de inwoners die graag anderen willen leren kennen. Om de ‘Dag van de Ouderen’ te vieren, organiseert Caleidoz i.s.m. Platform Senioren Zevenaar een gezellige, muzikale middag in Het Musiater. Het Hooge Bongertkoor en Senioren Orkest de Liemers zijn druk aan het repeteren om mensen op maandag 1 oktober te laten genieten van hun gevarieerde repertoire. Het programma duurt van 14.30 tot 16.00 uur. Wanneer mensen niet op eigen gelegenheid naar Het Musiater kunnen komen, kunnen ze voor vervoer contact opnemen met Caleidoz via telefoonnummer 0316-526994.

Op donderdag 4 oktober is in Het Musiater  de voorstelling: Blame it on the Boogie. Met deze voorstelling zet Jeans een productie neer die garant staat voor een spetterend muzikaal feest en een lust voor het oog voor jong & oud! De nieuwe cast en live-band nemen u mee op een swingende reis langs diverse muziekstijlen en grote hits van de jaren 50 tot aan vandaag de dag.  Kosten: € 41,00 (incl. entree, 2 consumpties, vervoer en begeleiding).

Daarnaast heeft Caleidoz een overzicht gemaakt van zoveel mogelijk activiteiten die toegankelijk kunnen zijn voor eenzame inwoners. Dat varieert van een kaartmiddag in Zevenaar tot een bingo in Pannerden en van computerles in Lobith tot een steunpunt in Spijk. Organisaties die ook vernoemd willen worden, kunnen hun aanbod mailen naar c.peeters@caleidoz.nl De flyer met een greep uit al deze activiteiten die binnenkort in de wordt gemeente verspreid, verschijnt door op de volgende link te klikken: Als samen leuker is dan alleen