Oude nieuwsberichten

Mobieltjesproject door jongeren voor ouderen

Bij het Mobieltjesproject gaat een groep 3e jaars leerlingen van het Liemers College bezig  om ouderen te leren omgaan met hun mobieltje, smartphone en/of tablet. Het project is een samenwerkingsverband tussen het Rode Kruis (afdeling Liemers Oost), Caleidoz Welzijn en het Liemers College, bedoeld voor mensen vanaf 55 jaar.

Nu ouderen steeds langer zelfstandig blijven wonen is de mobiele telefoon een belangrijk hulpmiddel om contact te onderhouden. Het verhoogt hun zelfredzaamheid. Het gebruik van de mobiele telefoon, de smartphone of een tablet is echter voor veel van hen niet zo eenvoudig. Het bijzondere aan dit project is dat jongeren aan ouderen duidelijke instructies geven hoe zij met hun mobieltje of tablet omgaan. Het project is onderdeel van Maatschappelijke Stage waarbij jongeren kennismaken met het vrijwilligerswerk.

Het Mobieltjesproject is op dinsdag 12 februari 2019 van 13.30 uur tot 16.30 uur bij ontmoetingscentrum Caleidoz, De Hooge Bongert 3 in Zevenaar.  Aanmelden kan tot 7 feb.
Meer informatie of aanmelden: p.groenenstijn@caleidoz.nl  Tel.0316-526994. Deelname is gratis. Druk voor de flyer op de volgende link: Flyer Mobieltjesproject 12 feb 2019