Oude nieuwsberichten

Lancering gratis carpool app ’t Gelders Eiland

Donderdag 15 februari wordt de carpool app ’t Gelders Eiland gelanceerd. Wethouder welzijn Anita van Loon zal ’t Gelders Eiland als eerste op haar smartphone downloaden en vanaf dat moment is de app klaar voor gebruik. Iedereen kan ’t Gelders Eiland gratis downloaden en vervolgens zijn of haar rit kosteloos aanbieden. Reizigers die op zoek zijn naar een rit, kunnen dat ook in de app aangeven.

Caleidoz Welzijn heeft ’t Gelders Eiland laten ontwikkelen met behulp van subsidie, vorig jaar beschikbaar gesteld vanuit het innovatiefonds van de gemeente Rijnwaarden. Aanleiding vormt het feit dat de bereikbaarheid van ’t Gelders Eiland beperkt is. Het openbaar vervoer is ‘s avonds en op zondag niet beschikbaar en lang niet iedere inwoner beschikt over eigen vervoer. Terwijl mensen met een eigen auto regelmatig naar bijvoorbeeld Zevenaar rijden en nog een aantal zitplaatsen over hebben.

Hoe mooi is het dat een app chauffeurs en reizigers met elkaar verbindt en dat men gratis met elkaar mee kan rijden? Het is snel geregeld, vergroot de mobiliteit, is gezellig en ook nog eens goed voor het milieu. De app is gratis te downloaden in de Play Store en App Store. Gebruikers hoeven zich maar 1 keer te registreren en de contactgegevens worden door ontwikkelaar weMaron alleen gebruikt om je toegang te verlenen tot het systeem.

Met een zelf gekozen profielnaam kan de inwoner vervolgens ritten plaatsen of zoeken. Voor het gemak kan standaard gekozen worden uit opstapplaatsen in elke kern van de gemeente Zevenaar. Maar een rit naar bijvoorbeeld Arnhem of elders kan ook worden geplaatst.  Carpoolers kunnen naderhand de chauffeur beoordelen (en vice versa) met 1 tot 5 sterren. Inwoners die hulp willen bij het installeren van de carpool app, kunnen zich melden bij Caleidoz via 0316-542794 of door te mailen naar c.peeters@caleidoz.nl