Oude nieuwsberichten

Start klussendienst op Gelders Eiland

Caleidoz Welzijn is gestart met de Klussendienst Gelders Eiland, een gratis dienst waarbij mensen die klussen gedaan willen hebben worden gekoppeld aan mensen die ze willen uitvoeren.  De klussendienst is een aanvulling op de vacaturebank. Het gaat om kleine, kortdurende klussen.

De sociaal werkers krijgen steeds meer hulpvragen binnen. Bijvoorbeeld mensen die het niet (meer) lukt het gazon te maaien, een lamp of schilderij op te hangen of de zolder op te ruimen. Ook zijn er bij die graag een praatje zouden willen maken en een maatje zoeken om af en toe samen iets te ondernemen.  Of mensen die naar het ziekenhuis moeten en geen vervoer  of begeleider hebben. Kortom een diversiteit aan klussen. Eilanders staan erom bekend veel voor elkaar te willen betekenen. De Klussendienst Gelders Eiland biedt inwoners de gelegenheid zich nuttig te maken, zonder meteen een langlopende relatie of vrijwilligerscontract aan te gaan.

Een overzicht van de actuele  klussen wordt op de ramen gehangen van elk dorpshuis en zijn te vinden op de facebookpagina onder de naam Klussendienst Gelders Eiland. Klussen kunnen worden aangemeld op het wekelijks spreekuur dat medewerker Mandy Rutten verzorgt op maandag van 14 tot 15 uur in het dorpshuis in Lobith. Zij is telefonisch bereikbaar op 0316-542794 en via de email m.rutten@caleidoz.nl Inwoners die best af en toe een klusje willen doen  mogen zich ook bij Mandy aanmelden.  Zij koppelt klussen en klussers aan elkaar en fungeert alleen als tussenpersoon. De Klussendienst werkt gratis en is tot stand gekomen dankzij het Innovatiefonds van de voormalige  gemeente Rijnwaarden.