Oude nieuwsberichten

Personenalarmering

Personenalarmering is voor mensen die hulpbehoevend of slecht ter been zijn. Het is een alarmsysteem dat men altijd in huis of in de tuin bij zich kan dragen. Als ze bijvoorbeeld gevallen zijn of zich plots niet goed voelen, dan drukken ze op de knop. Draadloos wordt via hun telefoon verbinding gemaakt met onze alarmcentrale. Daar zit een verpleegkundige dag en nacht en alle dagen van het jaar. Zij hebben met de deelnemer contact via het apparaat en kunnen horen wat de deelnemer zegt, waar ze zich ook bevindt in huis of tuin. Ook als alarmering u een prettig gevoel geeft kunt u dit aanvragen.

Als iemand niet kan praten of zegt hulp nodig te hebben worden mensen ingeschakeld die de deelnemer heeft doorgegeven en die de sleutel hebben. Zij komen helpen of laten de arts binnen. Deze personen met sleutel kunnen de kinderen of een goede buur zijn.

Een veilig idee
Caleidoz Welzijn plaatst deze apparaten. Het is voor familie van de betrokkenen vaak een geruststellend idee, dat als er iets gebeurt, er ook hulp kan worden ingeschakeld. Gewoon door een druk op de knop. Bij een voorval houdt de centrale contact via een spreek/luister verbinding met de betrokkene, waar die zich dan ook bevindt. Tot de hulp gearriveerd is. En als er per ongeluk alarm wordt gemaakt, dan is de medewerker van de centrale heel vriendelijk en vindt dat niet vervelend.

Kosten
Voor het apparaat en het abonnement betaald u € 10,50 per maand. Dit wordt automatisch afgeschreven. Er zijn geen plaatsingskosten. Het alarmapparaat blijft eigendom van Caleidoz Welzijn. Wel is nodig een gewone (analoge) telefoon- aansluiting.

Meer informatie
Als u zich wilt aanmelden of meer informatie wilt kunt u maandag t/m donderdag van 9.00 – 12.00 uur bellen met:

Caleidoz Welzijn
Markt 8, 6915 AH Lobith
Telefoon: (0316) 54 28 90
Email: info@caleidoz.nl