Oude nieuwsberichten

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp en ondersteuning die je geeft aan je partner, aan je kind of aan je ouders. Maar ook aan je vriend of buren. Aan mensen die deze ondersteuning keihard nodig hebben. Vaak gedurende een lange periode. Daar ben je vaak zo druk mee, dat je niet in de gaten hebt hoeveel het van je eigen leven opslokt. Dat wil je ook niet weten. Als je niet uitkijkt kan het zover komen dat je het niet vol kan houden. Maar de meeste mantelzorgers zien hun taak als een erezaak waar je veel genoegdoening van hebt. Mantel- zorgers verdienen onze steun en die geven we volop: We staan achter hen!

Luisterend oor, daadwerkelijke hulp
Welzijn Rijnwaarden biedt mantelzorgers volop kans om over hun ervaringen en zorgen te praten. Maar ook steunen wij door met hen te bekijken hoe ze de zorg zo lang mogelijk vol kunnen houden.

Daarvoor hebben we zelf de volgende diensten:
• Consulent mantelzorg
• Oppasservice, als ze eens weg willen of mee willen doen aan hun vereniging bijvoorbeeld.
• Algemene hulpdienst, vrijwilligershulp als huisbezoek, tuinonderhoud, klusjes, boodschappen doen enz.
• Personenalarmering of maaltijdservice.
• Dagopvang zodat de mantelzorger zonder zorg één of meer dagen per week iets anders kan doen. De Dagopvang is voor   mensen van 50 jaar en ouder die een indicatie hebben.
• Of we schakelen anderen in als maatschappelijk werk, psychische zorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, kerkelijke- of financiële ondersteuning enz.

Welzijn Rijnwaarden heeft diensten en activiteiten voor alle leeftijden. Als u hulp nodig heeft, of wat ondersteuning. Maar ook als u iets wilt doen. Kijk voor verdere activiteiten in onze activiteiten agenda.

Meer informatie
Als u meer informatie wilt kunt u van maandag t/m donderdag van 9.00 -12.00 uur uur bellen met:

Welzijn Rijnwaarden
Markt 8, 6915 AH Lobith
Telefoon: (0316) 54 28 90

Contactpersoon: Marijke Groot Koerkamp
Telefoon: (06) 53 85 04 06
Email: m.grootkoerkamp@caleidoz.nl