Oude nieuwsberichten

Jongeren

Het jongerenwerk op het Gelders Eiland wordt uitgevoerd door de jongerenwerkers van Caleidoz. Het jongeren- werk is er voor alle jongeren uit de gemeente. De activiteiten worden georganiseerd vanuit jongerencentrum De Sfinx in Lobith en jongerencentrum De Piramide in Pannerden. Het kantoor van het jongerenwerk zit bij De Sfinx en de jongerenwerkers zijn Sanne, Mandy en Claudia. Zij krijgen de fantastische hulp van ruim 25 vrijwilligers.

Activiteiten
Leerlingen van groep 6 t/m 8 kunnen elke week meedoen aan leuke tieneractiviteiten. Zoals een vossenjacht, spelmiddag, speurtocht, enzovoort. De ene week is het in De Piramide op de woensdag van 14.00 tot 16.00 uur. De andere week is het op vrijdagavond in De Sfinx en dan zijn we open van 18.30 tot 20.15 uur. De entree is meestal 1,00 euro. Het programma staat op www.de-sfinx.nl Ook kan je je daar aanmelden en vind je er foto’s van heel veel activiteiten.

Scholieren (13-16 jaar) kunnen op vrijdagavond naar de activiteiten in De Sfinx en De Piramide. Het varieert van een dropping tot een party en ook gaan we elk jaar op kamp. Scholieren bepalen zelf hun programma.

Inloopavond
Jongeren van 16 jaar en ouder kunnen elke donderdagavond naar de gratis inloop in De Sfinx van 19.00 tot 21.30 uur om elkaar te treffen, darten, gamen enzovoort. We helpen jongeren hun eigen activiteiten te organiseren, dus wil je een themafeest organiseren, een darttoernooi of dansles? Mail ons of kom langs want er is heel veel mogelijk.

Facebook
Het jongerenwerk is ook te vinden op Facebook dus kijk snel voor de laatste nieuwtjes op Sfinx Piramide >>

Informatie en vragen
Soms zit je met iets waar je zelf niet uitkomt. Als je een vraag hebt of advies wil, kan je altijd de jongerenwerker aanspreken of je vraag mailen. Geen enkele vraag is raar en het advies is altijd gratis.

Verder geeft het jongerenwerk ook voorlichting over thema’s zoals seksualiteit, alcohol & drugs en geldzaken. Kesley is als veldwerker ook op straat actief en zoekt er groepen jongeren op. We begeleiden ook stagiaires, bieden weerbaarheidstrainingen aan voor tieners en nog veel meer. Nieuwsgierig en meer weten? Kom gerust eens naar onze activiteiten of bel/mail voor een afspraak. Ook ouders zijn bijzonder welkom!

Voor meer informatie kun je terecht bij jongerenwerkers
Sanne, Mandy, Claudia:

Jongerencentrum De Sfinx
Dorpsdijk 16, 6915 AD Lobith
Telefoon: (0316) 54 27 94
Email: info@de-sfinx.nl

In jongerencentrum De Piramide zijn wij tijdens de activiteiten op woensdag bereikbaar.